En av våra gäster, en god vän, en mycket fin människa, en omtyckt person och inte minst en framstående konstnär somnade in efter en längre tids sjukdom.
Rolf Eric Osterman (1948-07-26 – 2014-03-24) växte upp i Helsingborg och har bland annat jobbat med kulturella projekt åt kommunen. Han har även haft sin egen Ateljé i Helsingborg där han skapade fritt sin konst som såldes i hela norden. Efter några olyckliga omständigheter förlorade han sin Ateljé och levde sina sista år på gatan som hemlös. Rolf var mycket omtyckt av både volontärer och hemlösa. Han hade ett enormt stort hjärta. Han tog hand om alla som var svagare. Han var även en mycket intelligent man, läste mycket och hade djupa samtal om livet och dess orättvisor. Han var otroligt känslig och djup. Jag minns en kväll när vi satt på Knutpunkten och han berättade om en bok han läste, han levde sig in i händelsen så mycket att han började gråta som ett litet barn, som om han hade berättat något tragiskt om hans eget liv. Men han har bara återupplevt en händelse i boken som berörde honom djupt.
Den här bilden har han ritat själv för två år sen! Strax efter att hans liv började gå neråt! Han visste redan då som han skrev där också att: ”Sista biten får man gå själv!” Vilket han gjorde också! Läkaren satt vid hans sida när han stilla somnade in!
Det gör fruktansvärt ont att han lämnade oss! Rolf lämnar en stor, stor tomhet efter sig! <3
Jag har frågat mig själv om och om igen om vi har gjort allt vi kunde för honom? Gör vi allt vi kan för alla hemlösa? Det finns alltid något mer man kan göra! Men våra händer är bundna! Våra resurser är begränsade!
Jag tycker att det är synd och skam att vi har hemlösa i dagens samhälle!
Hedra hans minne genom att ”se” den hemlösa människan som en medmänniska. Alla som hamnar på gatan har haft ett liv som du och jag. Allihopa har vi varit supergulliga bebisar en gång i tiden. Kom alltid ihåg det när du ser en hemlös människa!
Du kommer alltid att finnas i vårt hjärta Rolf Osterman!

Vila i frid goda vän! <3 <3